MYSTERIOUS - OBJECT


CORPORATE OFFICE



Client : Confidential Consulting Firm
Location : Tokyo, Japan
Program : Corporate Office
Area : 2600 sqm

Year : 2018
Status : Completed

Photos : Josh Lieberman

An international consulting company asked us to design their new offices. We designed meeting rooms with corridor-facing windows made of switchable glass, providing privacy when needed. A staircase connecting two floors is clad in clear and matte reflective glass panels that bend in the center. The shape these bent panels created was — for better or worse — called the “Mysterious Object.”

This became the focal point of the project, and the Mysterious Object began to represent the work performed by our client’s consultants: a transfer function of information within a BlackBox. On a not-so-mysterious level, the transfer function of the staircase became literal, as it connects both office floors, but also serves as a way to extend the space and add two meeting rooms at the staircase’s base. The landing of the staircase guides staff to a multi-purpose break room with a variety of seating.



Mark