GUANGMING


COMMUNITY CENTER + CAFETERIA + CONFERENCE + OFFICE + DINING



Client : Confidential Chinese Developer
Location : Guangming, China
Program : Community Center, Cafeteria, Conference, Offices, Dining
Built Area : 2165 sqm
Site Area : 3900 sqm

Scope : Concept & Design Development

Year : 2018
Status : On-going
Project Team : Martin van der Linden, Dhruv Kohli, Shan Wei, Shengcan Yang, William Yu


Despite being situated about 26km from Shenzhen, Guangming has a surprisingly agrarian village-like character. This project is intended to kick-start the creation of a park designated for the education of both agriculture and ecology. The first building to be constructed within this park will be a 2165m2 multifunctional visitor’s centre. The double-height structure contains a multi-use space, a couple of small enclosed rooms on the ground floor and a cafeteria on the second floor.

The main building is conceived as a 10 meter-tall polycarbonate box. The materiality of the polycarbonate panels allows for fast construction but also refers to the agricultural character of the greenhouses found throughout the park. The circulation is conceived as a covered corridor running parallel in front along the whole structure. From this corridor one enters the main building, but walking further along there will be a cluster of dining rooms placed over two floors. The corridor also takes the visitors to the  decks in front of the building leading to the a pond and to the other areas of the park.




Mark
© van der Architects Japan KK. All rights reserved.