2W OCEANS


TOKYO HEADQUARTER



Client : Wallenius Wilhelmsen
Location : Chiyoda, Tokyo, Japan
Program : Office
Area : 760 sqm

Scope : Concept & Design Development, Lighting Design, Furniture Design, Constrcution Drawings

Year : 2019
Status : Completed

Project Team : Martin van der Linden, Ayumu Ota, Dhruv Kohli, Yoko Kimura, Manon Lhommelet
Project Manager : CBRE
Photos : Josh Lieberman

This is a corporate interior project for an international shipping company. The layout is a rectangular space split in three parts running parallel along the building facade. The work area with workstations is placed along with the exterior windows to optimize the daylight for the staff. A row of meeting rooms and telephone booths are running back to back in the center of the office.
These meeting rooms have glass partitions on the work area and corridor side, the glass is partly frosted on both sides to avoid distraction from people passing by. On the inside of all the meeting rooms have the walls and ceilings clad with cement board panels to optimize the acoustics. The block of meeting rooms ends in a dry kitchen which morphs into a large multipurpose space. The client requested this space to be used as a break-out cafe, for town hall meetings, but also as a touch-down free-address working space.



© van der Architects Japan K.K. All rights reserved.